PIANOLESSEN

 Als je jonger bent dan 5 jaar, dan kan je muzieklessen bij me komen volgen. Vanaf 5 jaar, kan je komen voor pianolessen.

Wil je op pianoles, dan is een goed werkende akoestische piano of een elektrisch keyboard bij je thuis een vereiste, zodat je regelmatig kunt oefenen. Zonder dit instrument kan je niet deelnemen aan de lessen. 

Als je een keyboard gaat kopen dan moet deze 88 toetsen hebben die verzwaard zijn en aanslag gevoelig, een bijbehorende lessenaar voor bladmuziek en een standaard om het keyboard op te leggen.

Er zijn verschillende merken als Yamaha, Roland, Korg en Casio. Een tweedehands keyboard is ook prima, maar kijk dan wel of alle toetsen het goed doen.

Een goeie pianokruk die in de hoogte verstelbaar is, is belangrijk voor een goede zithouding.

Ook is het handig om een iets betere pedaal te hebben dan die soms standaard meegeleverd wordt, maar die kan je ook later aanschaffen.

Een koptelefoon kan ook fijn zijn voor je omgeving en als je wat privacy wilt.

Belangrijk is dat JIJ ZELF piano wilt leren spelen. Je ouders kunnen je steunen door vaak mooie muziek op te zetten, door je de ruimte te geven om dagelijks te oefenen (zonder te klagen over herrie) en door je af en toe te helpen herinneren om piano te oefenen zodat je het niet vergeet.


De lessen worden gegeven op maandag, dinsdag en woensdag. Je komt een keer per week op les. Elke les is individueel en duurt 30 minuten.

De pianolessen worden in principe gegeven op een akoestische Yamaha vleugel, eventueel afgewisseld met een elektrische Roland stage piano.

Het is de bedoeling dat je thuis iedere dag oefent. Daar moet je in het begin aan wennen, maar als je eenmaal op een vast tijdstip (of meerdere) tussen 15 en 45 minuten oefent, dan zal je voldoende vooruitgaan en er steeds meer plezier in krijgen.

Door mijn achtergrond kunnen de lessen gegeven worden in de Nederlandse, Tsjechische, Indonesische of Engels taal.
 

Dankzij het Jongeren Cultuurfonds is in bepaalde gevallen een gedeeltelijke vergoeding van de les kosten mogelijk!

Klik hier of op de afbeelding voor meer informatie.
 

 

Elva piano geretoucheerd.jpg
Ontw materiaal.jpg
JCFA.jpg