DOCENT

Welkom bij Pianoles Amsterdam Zuid-Oost.

Mijn naam is Meika Jusuf en ik verzorg de pianolessen.

Mijn passie voor het geven van pianolessen begon in Praag,

in voormalig Tsjechoslowakije. Daar ben ik geboren uit Indonesische ouders en daar kreeg ik mijn eerste pianolessen. In het 'Kulturni dum' leerde ik van mevrouw Burdova Tsjechische en Slowaakse volksliedjes spelen en klassieke stukjes van bekende componisten.​

 

Op mijn tiende verhuisden we naar Nederland en ging ik op les bij Geertje Nooitgedacht op de Muziekschool in Amstelveen. Daar deed ik ook mee in verschillende duo's, orkestjes en kleinere ensembles, wat ik als leerzaam en verrijkend heb ervaren.

Omdat ik graag met kinderen werk, ben ik later de PABO gaan doen, waarna ik een aantal jaar voor de klas heb gestaan op verschillende scholen in Amsterdam en Buitenveldert.

Het onderwijs is misschien wel het mooiste, maar ook het zwaarste beroep dat ik tot nu toe heb uitgeoefend. Het mooie vind ik het contact met kinderen, wat ze boeit en hoe je daar als leerkracht op in kan spelen en hoe je dit uit kan breiden.

Iets waar ik geen dag spijt van heb gekregen, is dat ik besloot om in Suriname te gaan wonen. Na een jaar voor de klas gestaan te hebben, ben ik pianoles gaan geven op de Nationale Volks MuziekSchool en dit heeft me heel erg veel plezier gebracht > KLIK HIER.

Daarom ben ik ook verder gaan studeren aan The Green Conservatory van Paramaribo, waar ik een super leuke tijd heb beleefd met fijne medestudenten en docenten.

Naast klassieke piano die ik volgde bij Albert Arens, heb ik de kans gekregen om kennis te maken met Javaanse, Hindoestaanse, Inheemse en Creoolse muziekstromingen.

En omdat mijn medestudenten goed waren in het spelen op gehoor, heb ik ook geleerd om popliedjes op gehoor en met akkoorden te spelen. Als het om pop gaat, dan zijn de 80's mijn favoriet.

Ook heb ik in Suriname geleerd piano's te stemmen van de enige stemmer in Suriname, meneer Blommestein, en van meneer Jorritsma, die in Amsterdam les geeft > KLIK HIER. En zo heb ik een aantal jaar ook als pianostemmer in Suriname gewerkt en doe ik dat af en toe nog steeds.

Tegenwoordig woon ik met veel plezier in Amsterdam Zuid-Oost en ben ik blij dat ik op deze fijne plek iets kan bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen in de buurt.

Mijn motto is: "Voor een leven lang speelplezier" op welk niveau dan ook. We gaan er voor!

Homepage picture.png

Kwaliteiten

GEDULD

INLEVINGSVERMOGEN

ENTHOUSIASME

BREDE INTERESSE

PLEZIER

juf Meika
Amsterdam Zuid-Oost
Meika en Sonja.jpeg
Quatre main met vriendin Sonja
Praag, Tsjechoslowakije

Ervaring

Praag

Amstelveen

Amsterdam

Paramaribo

Amsterdam Zuid-Oost

Plezier
Certificaat uitreiking Algemene Muziek Theorie-A
leerlingen van de Nationale Volksmuziekschool
Paramaribo, Suriname